Sairaalavapaaehtoistoiminta

OLKAn vapaaehtoiset antavat iloa, tukea ja toivoa sairaalan potilaille ja heidän läheisilleen. Sairaalassa on monipuolista vapaaehtoistoimintaa: voit toimia esimerkiksi sairaalaoppaana, juttukaverina tai vertaistukijana.

Sairaalavapaaehtoiset toimivat OLKA-pisteellä, sairaalan yleisissä tiloissa, Akuutti 24 päivystyksessä sekä sovituilla yhteistyöosastoilla. Vapaaehtoisen tunnistaa vaaleanvihreästä liivistä, jonka selässä lukee ”vapaaehtoinen”.

Sairaalavapaaehtoistoiminnan Ilona-valmennus antaa tarvittavat tiedot ja taidot toimia vapaaehtoisena sairaalassa. Vapaaehtoiset saavat tukea ja virkistystä toiminnan aikana. Vapaaehtoiset ovat vaitiolovelvollisia.

Toivo-vertaistukijavalmennus antaa valmiudet toimia vertaistukijana sairaalassa ja yhdistyksessä diagnoosista riippumatta. Valmennus tarjoaa paikan pohtia omaa roolia vapaaehtoisena.

Katso video OLKA:n vapaaehtoisen polusta täältä.

Katso video vapaaehtoisista Lahdessa täältä.

TOIVO-vertaistukijavalmennus

Haluatko auttaa muita oman kokemuksesi kautta? Lähde mukaan TOIVO-vertaistukijavalmennukseen!

TOIVO-valmennus antaa valmiudet toimia vertaistukijana yhdistyksessä, OLKAssa tai molemmissa. Valmennus on maksuton ja se sopii niin uusille kuin kokeneillekin vertaistukijoille. Et tarvitse aiempaa osaamista, mutta edellytämme sinulta täysi-ikäisyyttä ja tasapainoista elämäntilannetta. Valmennus koostuu neljästä tapaamiskerrasta ja itsenäisistä tehtävistä.

Seuraava TOIVO-vertaistukijavalmennus:

Lahti, Trio Palvelutori

ke 12.4., 19.4., 26.4. klo 10-13.30

ja to 4.5. klo 10-13.15

Voit ilmoittaa halukkuutesi valmennukseen sähköpostitse osoitteeseen olka@lahdenlink.fi. Kerro viestissäsi omat yhteystietosi (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero) sekä lyhyesti, miksi haluaisit mukaan valmennukseen ja mihin voit antaa vertaistukea. Pohdinnan tueksi voit tutustua Vertaistalo.fi -sivustoon.

 

Sairaalavapaaehtoisten ILONA-valmennus

Haluaisitko toimia Päijät-Hämeen keskussairaalassa vapaaehtoisena sairaalaoppaana, juttukaverina tai vertaistukijana? ILONA-valmennuksesta saat tarvittavat tiedot sairaalavapaaehtoisena toimimiseen. Kaksiosaisessa valmennuksessa harjoitellaan kohtaamistaitoja sekä tutustutaan vapaaehtoistoimintaan ja turvalliseen toimimiseen sairaalaympäristössä.

Seuraavan ILONA-valmennuksen ajankohta on vielä avoin. Voit kuitenkin ilmoittaa halukkuutesi osallistua valmennukseen sähköpostitse osoitteeseen olka@lahdenlink.fi tai soittamalla OLKA-työntekijöille (kts. yhteystiedot). Kerro viestissäsi omat yhteystietosi (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero) sekä lyhyesti, miksi haluaisit mukaan valmennukseen. Olemme sinuun yhteydessä, kun ajankohta varmistuu!