Sairaalavapaaehtoistoiminta

OLKAn vapaaehtoiset antavat iloa, tukea ja toivoa sairaalan potilaille ja heidän läheisilleen. Sairaalassa on monipuolista vapaaehtoistoimintaa: voit toimia esimerkiksi sairaalaoppaana, juttukaverina tai vertaistukijana.

Sairaalavapaaehtoiset toimivat OLKA-pisteellä, sairaalan yleisissä tiloissa, Akuutti 24 päivystyksessä sekä sovituilla yhteistyöosastoilla. Vapaaehtoisen tunnistaa vaaleanvihreästä liivistä, jonka selässä lukee ”vapaaehtoinen”.

 

Katso video vapaaehtoisista Lahdessa täältä.

Sairaalavapaaehtoistoiminnan ILONA-valmennus antaa tarvittavat tiedot ja taidot toimia vapaaehtoisena sairaalassa. Vapaaehtoiset saavat tukea ja virkistystä toiminnan aikana. Vapaaehtoiset ovat vaitiolovelvollisia.

TOIVO-vertaistukijavalmennus antaa valmiudet toimia vertaistukijana sairaalassa ja yhdistyksessä diagnoosista riippumatta. Valmennus tarjoaa paikan pohtia omaa roolia vapaaehtoisena.

 

Katso video OLKA:n vapaaehtoisen polusta täältä.

Sairaalavapaaehtoisten OLKA-valmennus

 

Haluaisitko toimia Päijät-Hämeen keskussairaalassa vapaaehtoisena sairaalaoppaana, juttukaverina tai vertaistukijana?

OLKA-valmennuksesta saat tarvittavat tiedot sairaalavapaaehtoisena toimimiseen. Valmennuksessa harjoitellaan kohtaamistaitoja sekä tutustutaan vapaaehtoistoimintaan ja turvalliseen toimimiseen sairaalaympäristössä.

Seuraava OLKA-valmennus järjestetään syksyllä 2024. Valmennus on kaksiosainen.

Voit ilmoittautua mukaan valmennukseen jo nyt sähköpostitse osoitteeseen olka(at)lahdenlink.fi tai soittamalla OLKA-työntekijöille (kts. yhteystiedot). Kerro viestissäsi omat yhteystietosi (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero) sekä lyhyesti, miksi haluaisit mukaan valmennukseen.

Edellytämme sinulta

– täysi-ikäisyyttä,

– tasapainoista elämäntilannetta,

– halua kohdata ihmisiä,

– aikaa sitoutua vapaaehtoisvuoroon vähintään kerran kuukaudessa sekä

– perusrokotussuojaa sekä kausittain otettavaa influenssarokotetta.

TOIVO-vertaistukijavalmennus

 

 Haluatko auttaa muita oman kokemuksesi kautta? Lähde mukaan TOIVO-vertaistukijavalmennukseen!

TOIVO-valmennus antaa valmiudet toimia vertaistukijana yhdistyksessä, OLKAssa tai molemmissa. Valmennus on maksuton ja se sopii niin uusille kuin kokeneillekin vertaistukijoille. Et tarvitse aiempaa osaamista vertaistuesta, mutta edellytämme sinulta täysi-ikäisyyttä ja toivomme, että oma elämäntilanteesi on tasapainossa. Valmennus koostuu neljästä tapaamiskerrasta ja itsenäisistä tehtävistä.

Seuraava TOIVO-valmennus järjestetään huhtikuussa 2024 Lahden Tiedepuistossa, Niemenkatu 73 D, 4. krs (Päijät-Hämeen hyvinvointiyhdistykset ry:n tilat).

Tapaamiset: tiistaisin 2.4. | 9.4. | 16.4. | 23.4. klo 14-17.

Ilmoittaudu mukaan valmennukseen viimeistään pe 23.3.2024 sähköpostitse osoitteeseen olka(at)lahdenlink.fi tai soittamalla OLKA-työntekijöille (kts. yhteystiedot). Kerro viestissäsi omat yhteystietosi (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero) sekä lyhyesti, miksi haluaisit mukaan valmennukseen ja mihin voit antaa vertaistukea. Pohdinnan tueksi voit tutustua Vertaistalo.fi -sivustoon.