Sairaalavapaaehtoistoiminta

OLKAn vapaaehtoiset antavat iloa, tukea ja toivoa sairaalan potilaille ja heidän läheisilleen. Sairaalassa on monipuolista vapaaehtoistoimintaa: voit toimia esimerkiksi sairaalaoppaana, juttukaverina tai vertaistukijana.

Sairaalavapaaehtoiset toimivat OLKA-pisteellä, sairaalan yleisissä tiloissa, Akuutti 24 päivystyksessä sekä sovituilla yhteistyöosastoilla. Vapaaehtoisen tunnistaa vaaleanvihreästä liivistä, jonka selässä lukee ”vapaaehtoinen”.

Sairaalavapaaehtoistoiminnan Ilona-valmennus antaa tarvittavat tiedot ja taidot toimia vapaaehtoisena sairaalassa. Vapaaehtoiset saavat tukea ja virkistystä toiminnan aikana. Vapaaehtoiset ovat vaitiolovelvollisia.

Toivo-vertaistukijavalmennus antaa valmiudet toimia vertaistukijana sairaalassa ja yhdistyksessä diagnoosista riippumatta. Valmennus tarjoaa paikan pohtia omaa roolia vapaaehtoisena.

Katso video OLKA:n vapaaehtoisen polusta täältä.

Katso video vapaaehtoisista Lahdessa täältä.

TOIVO-vertaistukijavalmennus

Haluatko auttaa muita oman kokemuksesi kautta? Lähde mukaan TOIVO-vertaistukijavalmennukseen!

TOIVO-valmennus antaa valmiudet toimia vertaistukijana yhdistyksessä, OLKAssa tai molemmissa. Valmennus on maksuton ja se sopii niin uusille kuin kokeneillekin vertaistukijoille. Valmennus koostuu neljästä tapaamiskerrasta ja itsenäisistä tehtävistä.

Seuraava TOIVO-vertaistukijavalmennus järjestetään Lahdessa

ke 16.11. | to 24.11. | ke 30.11. | to 8.12.  klo 16-19

LINK Lahden järjestökeskuksessa, Hämeenkatu 26 A, 3. krs.

Syksyn 2022 valmennus on täynnä!

Seuraava valmennus on suunnitteilla alkukeväälle 2023. Voit ilmoittaa halukkuutesi kevään valmennukseen sähköpostitse osoitteeseen olka@lahdenlink.fi. Kerro viestissäsi omat yhteystietosi (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero) sekä lyhyesti, miksi haluaisit mukaan valmennukseen ja mihin voit antaa vertaistukea. Pohdinnan tueksi voit tutustua Vertaistalo.fi -sivustoon.

 

Sairaalavapaaehtoisten ILONA-valmennus

Haluaisitko toimia Päijät-Hämeen keskussairaalassa vapaaehtoisena sairaalaoppaana, juttukaverina tai vertaistukijana? ILONA-valmennuksesta saat tarvittavat tiedot sairaalavapaaehtoisena toimimiseen. Kaksiosaisessa valmennuksessa harjoitellaan kohtaamistaitoja sekä tutustutaan vapaaehtoistoimintaan ja turvalliseen toimimiseen sairaalaympäristössä.

Seuraava ILONA-valmennus järjestetään keväällä 2023. Voit ilmoittaa halukkuutesi kevään valmennukseen sähköpostitse osoitteeseen olka@lahdenlink.fi tai soittamalla OLKA-työntekijöille (kts. yhteystiedot). Kerro viestissäsi omat yhteystietosi (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero) sekä lyhyesti, miksi haluaisit mukaan valmennukseen.